laBYrint

Mød manden der arbejder med prototyper, der kan fremkalde minder fra fremtiden og kvinden der ved alt om blodbøgs-mutanter. Mød indehaveren af Celebration Express, som får dig til at fejre din helt særlige dag på kun få minutter. Mød ham der har opfundet en ny form for tidsmåling og der der ilter verden. Få en rundvisning på Museet, kom til ceremoni ved Det metalliske Hjerte… Hvordan vil vi tænke og sanse i fremtiden?

Publikum sendes afsted med et kort to ad gangen og skal selv finde vej i forestillingen. 

Forestillingens gennemgående greb er Luna Parks kendetegn: legen. Leg i definitionen ‘en aktion der involverer og opsluger deltagerne og fungerer ud fra et fælles regelsæt, som adskiller sig fra dagligdagens.’ Legen som ifølge kulturhistoriker Johan Huizingas er den første grundsten i opbygningen af et samfund. laBYrint giver modspil til tanken om, at der kun er én rigtig vej at gå og lægger op til en mere intuitiv måde at navigere i verden på. Læs hele den dejlige anmeldelse af Kirsten Dahl i Teateravisen her eller uddrag her:

“Luna Park Scenekunst har med ‘laBYrint’ begået en vigtig og velkomponeret teatervandringsforestilling, hvor ens berøringssans bliver fodret, og hvor altings orden på stimulerende vis bliver vendt på hovedet. (…) Som samlende oplevelse lader forestillingen én mærke dimensionerne i og værdien af at gå intuitivt og legende til værks. Den eksponerer det forfriskende i at vende vanetænkning og fastgroede meninger om hvordan ting er og skal se ud på hovedet. Den lader én mærke, hvor forunderlig og forsømt den taktile sans er. Og den peger på vigtigheden af, at vi skærper vores nysgerrighed i forhold til verden – både den udenfor og indeni os selv.”

Forestillingen har spillet i Svendborg og på Horsens Teaterfestival 2021.

Se videotrailer her

Læs interview med kunstnerisk leder Betina Birkjær: https://iscene.dk/2021/06/22/luna-park-scenekunst-om-at-moede-sig-selv-og-fremtiden-i-en-forestilling-hvor-du-selv-skal-finde-vej/

LaBYrint
laBYrint
LaBYrint
laBYrint
LaBYrint
LaBYrint
LaBYrint
LaBYrint
LaBYrint
LaBYrint
LaBYrint
LaBYrint
LaBYrint
LaBYrint
LaBYrint
LaBYrint
LaBYrint
LaBYrint
LaBYrint
LaBYrint

Idé & iscenesættelse: Betina Birkjær/ Medskabende performere: Rasmus Stenager Jensen, Giovanna Pezzullo, Nelson Jara Torres, Stephane Laidet, Alaya Riefensthal, Helga Rosenfeldt-Olsen, Jonas Kjeldgaard Sørensen, Marie Hauberg/ Scenografi: Félipe Osorio-Guzman, Naja Schønemann og de medvirkende/ Dramaturgi: Naja Schønemann og Betina Birkjær/ Kostumedesign hos Marie Hauberg: Naja Schønemann og Marie Hauberg/ PR: Loa Haislund Larsen

Foto: Ard Jongsma

Forestillingen er støttet af: Statens Kunstfond, Fynske Bank, William Demant Fonden og Svendborg Kommune