Drømmen om Skærsommer

En udstilling om ungdommens overmod, fantasi og forelskelse og en hyldest til Karen Blixens kærlighed til Shakespeare, naturen og kunsten.

Skoven er rykket ind og grønne vækster gror frem fra stolenes polstring og kommodens skuffer. I midten af rummet står et dækket bryllupsbord, men gæsterne har efterladt de mærkværdigt små glas og en tale som lige skulle til at holdes.
Blondegardinerne vokser vildt og gennem et hul i gardinet kan skoven anes, og der mellem træerne hænger en seng…

‘Drømmen om Skærsommer’ danner ramme om udstillingen af 4 digte og 11 illustrationer skabt af en purung Karen Blixen inspireret af Shakespeares komedie ”En skærsommernatsdrøm”.

Pressen skrev:
“Værdien af udstillingen ligger således heller ikke i nogen enkelt, sublim tegning eller verslinje men i det samlede kongenialt sommerlige billede…” Søren Vinterberg, Politiken

“ualmindelig charmerende lille udstilling… Ren magi for børn og voksne” Bente Scavenius, Børsen

“udstillingen »Drømmen om skærsommer« på Karen Blixen Museet knytter relevant og på utraditionel og florlet måde bånd mellem tegninger og digte”…  “Den overordnede idé er fin med fokus på flydende grænser mellem kultur og natur, og der er noget nydelsesfuldt ved vekselvirkningen mellem ude og inde.” Eva Pohl, Berlingske Tidende 

_________________________________________

‘Drømmen om Skærsommer’ er skabt af Luna Park Scenekunst til Karen Blixen Museet.

Maaneskin

loftet

moede

bordkort

gren

bordet

skjult

Kig til skov

illustrationer

skuffe

illustrationer 2

skuffe2

vaekst

Copyright Luna Park Scenekunst og Michelle Eistrup